»

Thursday, July 26, 2007

Πειραιάς - Γλυφάδα εν πλώ...

Τη δημιουργία θαλάσσιας συγκοινωνίας που θα εξυπηρετεί όσους πολίτες θέλουν να μετακινηθούν από τον Πειραιά στον παραλιακό δήμο της Γλυφάδας ανακοίνωσαν οι Δήμαρχοι Γλυφάδας Γιάννης Θεοδωρόπουλος και Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας. Για το σχέδιο έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Eιδικά διαμορφωμένα επιβατηγά ταχύπλοα θα ξεκινούν από το λιμάνι του Πειραιά και θα καταλήγουν σε πλατφόρμα στην παραλία της Γλυφάδας.

Οι δυο Δήμαρχοι θα έρθουν σε επαφή με τους συναδέλφους τους των παραλιακών δήμων προκειμένου να εξεταστεί πού θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στάσεις σε αυτή τη διαδρομή και υπό ποιες προϋποθέσεις.

«Η διαρκώς αυξανόμενη κυκλοφοριακή επιβάρυνση που δυσχεραίνει την κίνηση των πολιτών από τον Πειραιά προς τα νότια προάστια της Αττικής και το αντίστροφο καθιστά επιτακτική την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων που θα διευκολύνουν τους πολίτες στις μετακινήσεις τους» υπογράμμισε ο Παναγιώτης Φασούλας.

Η ιδέα της θαλάσσιας συγκοινωνίας είχε διατυπωθεί για πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του 1990 στα πλαίσια του προγράμματος «Αττική SΟS». Το σχέδιο είχε υιοθετήσει ο τότε δήμαρχος Πειραιά Στέλιος Λογοθέτης. Μάλιστα είχε εκδώσει και χάρτες με στάσεις των πλοίων. Ωστόσο για οικονομικούς λόγους το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε.


Print Page

0 σχόλια: