»

Tuesday, August 14, 2007

Attention: Please quit some applications for the computer to rest...

"Όχι δεν έχω κανονίσει τίποτα". Και μην με κοιτάτε περίεργα. "Μα καλά, στο Κιάτο θα την βγάλεις μόνο?" η συνήθης ερώτηση που ακολουθεί. Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν έιμαι μόνο εγώ που απλά δεν χαλιέται καθόλου που την "βγάζει" μόνο εδώ...λες και έιναι καποιου ειδους καταναγκαστικών διακοπών. Όπως είπε και στον ξάδερφο παρατηρώντας ενας ξένος: "Εσείς μένετε, εκεί που οι άλλοι παίρνουν άδεια να πάνε."

Διακοπές, έννοια σχετική. Πολλοί δεν είναι έτοιμοι για διακοπές. Γενικά για το καλοκάιρι. Θα ειναι καλό? Θα γνωρίσω την ωραία γκόμενα/γκόμενο? Θα γνωρίσω κανέναν τελοσπάντον?? Θα πάω πουθενά? Θα κάνω τίποτα ενδιαφέρον, διαφορετικό? Θα περάσει γρήγορα και να δείς που δεν θα καταλάβω τίποτα...
Διακοπές για να πούμε ότι πήγαμε, διακοπές οραγωνένες από πριν που πολλές φορές έχεις κανονίσει χίλια δυό άλλα πραγματα για να πας για 4-5 μέρες να "γεμίσεις" τις μπαταρίες που λένε. Τόσες ακριβώς μέρες θέλουν οι περισσότεροι για να αρχίσουν να χαλαρώνουν και μετά να απολαυμάνουν τις διακοπές τους. Λίγες οι μέρες έιναι λίγες, θα περάσουν γρήγορα ρε πούστη...αυτό ήταν και φέτος? Τέρμα. Το μόνιμο παράπονο.

Φέτος δεν ήξερα τι ήθελα απο τις διακοπές. Και όταν δεν ξέρω τι θέλω απλά φροντίζω να απολαύσω την άδεια μου χωρίς την παραμικρή έννοια και ειδικά σκέψη για το αν θα έπρεπε να έιχα κανονίσει κάτι, να "ξεκουραστώ" σε ένα νησί, να φύγω από Κιάτο.
Διακοπές = Ανεμελιά. Όσο πιο ανέμελος καταφέρεις και έισαι τόσο καλύτερα θα περάσεις. Ανεξάρτητα που είσαι. Ποιόν θα δείς πρώτα? Θα προλάβεις να βγείς με την/τον τάδε? Για φαγητό σήμερα και ποτό άυριο ή το αντίθετο? Τα ξαδερφια μου πρέπει να δω. Α, να πάρω και ένα τηλέφωνο γα καφέ την τάδε. Να περάσω μωρέ και μια βόλτα από τον τάδε. Να πάω και εκέι πριν φύγω. Περίπατο...όλα αυτά τα άσχετα με τις διακοπές ερωτήματα....περίπατο να τα στείλεις.

Τι σε κάνει να αισθανθείς ανέμελος? Να πας στην αγορά για δουλειά και να κάτσεις για καφέ με φίλους. Να σε τραβήξουν απο το αμάξι για ουζάκι και μεζέ μέρα μεσημέρι. Να την βγάλεις σπίτι με παρέα, επειδή έτσι έκατσε. Να πάτε μέχρι το πρωί με ένα σωρό μαλ...ίες, να γίνεις γκολ και να να αρχίσετε τα σπαστικά γέλια. Να κάτσεις στην παραλία μέχρι αργά το βραδυ. Να παραγγείλεις πίτσα. Να μην κανονίσεις βρε αδερφέ και απλά όπως βγεί...

Το δύσκολο είναι να κάνεις κανονικό shutdown. Δύσκολο, το ομολογώ. Ούτε και εγώ μπορώ να το κάνω εύκολα. Για πολλούς λόγους, μερικούς σαν και αυτούς που ανέφερα. Οι περισσότεροι είμαστε απλά σε standby mode. Σκέψεις, αναποφασιστικότητα, άγχη, το μέλλον είναι "προγραμματα" που τρέχουν στο background και δεν μπορείς να κλείσεις με τίποτα. Η μπαταρία μπορεί να γεμίζει αλλά όχι όπως πρέπει γιατί αυτά "τρώνε" ακόμα αρκετή. Ε, και λοιπόν? Ασ'τα να τρέχουν στο background, κάν'τα minimize και μην ασχοληθείς καθόλου. Άνοιξε και τρέξε μόνο το πρόγραμμα ΔΙΑΚΟΠΕΣ 2007 Version 1.1. Συμβατό με όλα τα "λειτουργικά συστήματα" αρκεί να του διαθέσεις το μεγαλύτερο ποσοστό του επεξεργαστή σου...


3 σχόλια:

dalaiklama said...

Είναι ντροπή αυτή η επική κατάδυση στην άρρωστη ψυχοσύνθεση του Έλληνα από τον μέγα φιλόσοφο και επιθετικό χαφ Λέπουρα να μην έχει τα comments που της αξίζουν. Μπράβο Λέπουρα. Αυτό το κείμενο είναι μια αυτοψία του πτώματος που λέγεται εγκέφαλος του Έλληνα. Κλείνοντας, να προσθέσω: Λούα Λούα.

Lepouras said...

Δεξί μπακ-χαφ παίζω. Το κέιμενο ήταν μια σύσταση προς όλους τους γκρινιάριδες. Το επόμενο θα είναι σε πολύ πιο επιθετικό τόνο...

dalaiklama said...

Δεξι μπακ χαφ παίζεις μόνο συμφωνα με τα πεπαλαιωμένα στεγανά του παραδοσιακού ποδοσφαίρου.Όχι σύμφωνα με το Nuclear soccer που παίζει ο Άρατος. Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη, που φυσικά είναι και η σωστή.