»

Thursday, August 2, 2007

Να το πάρουμε σε άσπρο σουτζουκάκι μου?

Πόσες φορές ζηλέψατε όλα αυτά τα ωραία διακοσμημένα δωματιάκια στα ΙΚΕΑ? «Αχ και να ζούσαμε εδώ...» σκεφτήκατε...Ε λοιπόν πλέον μπορείτε! Πάρτε απλά ένα BoKlok και στεγάστε την αγάπη σας...μμμμ...Τώρα τα πανταχού μπισκοτάκια, κουναβάκια, χταποδάκια, σουτζουκάκια μπορούν να αφεθούν στα απαλά χέρια των ΙΚΕΑ.

BoKlok σημαίνει Smart Living στα Σουηδικά και είναι η μεγαλύτερη ιδέα του γίγαντα των επίπλων (μέχρι την επόμενη...). Σου λέει, φτιάχνουμε που φτιάχνουμε τα έπιπλα, δεν φτιάχνουμε και τα σπίτια? Ορθή σκέψη...

Εχουμε και λέμε λοιπον: Επιλέγετε ανάμεσα σε διαμέρισμα και μονοκατοικία.. Ερχονται με φορτηγά-γερανούς, προκατασκευεασμένα, σε δύο μεγάλα κομμάτια (πολύ μεγάλα όμως...) με την εσωτερική διαρύθμιση (χωρίσματα κ.τ.λ) ήδη εγκατεστημένη. Ο γερανός τα τοποθετεί στην σωστή θέση, βάζει την σκεπή και τον εξωτερικό τοίχο, κουμπώμα, βίδωμα και είστε έτοιμοι. Ούτε καν χρειάζεται να διαβάσετε το βιλιαράκι με τις οδηγίες συναρμολόγησής που δίνουν τα ΙΚΕΑ. Εεε?? Καλό??

Η τυπική διαρύθμιση είναι σε σχήμα L, έχει δύο πατώματα και από τρια δωμάτια σε κάθε όροφο. Επίσης την δικιά του αυλή (στην περιοχή που ενώνει τα δύο άκρα του L)! Ειναι σχεδιασμένα με μεγάλα παράθυρα σχεδόν σε όλες τις πλευρές και μεγάλο ταβάνι. Οικολογικά, πράσινα, ενεργειακα και όλα αυτά τα οικολογικά φυσικά έτσι? Περιλαμβάνονται επίσης στην συσκευασία: ξυλινο πάτωμα παντου (πσσσς...), εντοιχισμένες κουζίνες ΙΚΕΑ (ναι, αυτές οι ωραίες που κολλάτε κάθε φορά εσέις οι γυναίκες στα ΙΚΕΑ), ΔΩΡΕΑΝ συμβουλές διακόσμησης από διακοσμητή των ΙΚΕΑ και...400€ περίπου να ξοδέψετε σε είδη ΙΚΕΑ. Όχι παίζουμε...στην Αγγλία για κάποιο λόγο περιλαμβάνεται και μια...μηλιά(!) που φυτεύεται έξω από το σπίτι. Ισως γιατί την «κουνάνε» την...μηλιά εκεί πάνω στο νησί. Στην Ελλάδα μάλλον θα έρχεται στην έκδοση με Βερυκοκιά (αν είναι έτσι δεν θα πάρω...). Λοιπον, το ρεζουμε: Γύρω στα 90.000€ θα κάνει, κάπου στα 92 τ.μ το σπιτάκι σας. Ωραία θα έιναι, να προσέχετε πολύ στην συναρμολόγηση μην γίνει κανά λάθος και εκεί που...το κάνετε ρε παιδι μου, φύγει κανάς τοίχος, σας δουν οι Παπαδόπουλοι απέναντι και σπάσει και η βερυκοκιά από πάνω.

3.500 BoKlok σπίτια έχουν ήδη εγκατασταθεί στην Σκανδιναβία και καμιά 200ριά στην Αγγλία μέχρι ώρας. Χαμός!! Οι Σκανδιναβοί κοιμόντουσαν σε σκηνές για να πάρουν πρώτοι τα σπίτια και στην Αγγλία γίνεται κλήρωση και ας έχει δωθέι προτεραιότητα σε αυτούς με χαμηλότερο εισόδημα. Τρέξτεεεεεε!!! Καλά...μην τρέχετε ακόμα. Δεν έχουν έρθει στην Ελλάδα.







Print Page

2 σχόλια:

Magouras said...

Μπορώ να έχω ένα σε κόκκινο, σε σχήμα Π με μιά αμυγδαλιά απ'έξω???

Babouras said...

Εγώ αν γίνεται θα ήθελα ένα σε σχήμα Ω, με φοίνικες γύρω-γύρω και ένα μεγάλο συντριβάνι στη μέση, με χρυσόψαρα μέσα! Μαλάκες, πάρα-πολύ-ωράια-ιδέα το σπίτι σε σχήμα Ω! Το έχουν σκεφτεί αυτό τα IKEA? Άλλη μια εταιρεία-κολοσσός που χάνει λεφτά επείδη δε με έχει στο δυναμικό της!