»

Tuesday, September 11, 2007

Επάγγελμα Πολιτικός

Τελικά σε λάθος αγορές ψάχνω για δουλειά. Πολιτικός πρέπει να γίνω! Για να συγκρίνουμε...


ΠΡΟΣΟΝΤΑ:

Ιδ. Τομέας: Πτυχίο ΑΕΙ, 2 χρόνια τουλάχιστον προϋπηρεσία, πολύ καλή γνώση υπολογιστών, μία ξένη γλώσσα τουλάχιστον. Τα ελάχιστα μιλάμε πάντα έτσι…
Πολιτικός: Αρκεί να έχεις πει το «Η Έφη κάνει κέφι», να έχεις παίξει στο «Καλημέρα ζωή» ή να έπαιζες μπάσκετ στα νιάτα σου.

ΩΡΑΡΙΟ:

Ιδ. Τομέας: 8ωρο συν 1-2 ώρες υπερωρία (χωρίς να τις πληρώνεσαι εννοείται) θα είσαι χωρίς παράπονα στο πόστο σου.
Πολιτικός: Είναι part-time αν θες! Το βράδυ τραγουδάς κανονικά στην πίστα, κοιμάσαι την άλλη μέρα μέχρι το απόγευμα και εκεί στο 2ωρακι 19:00-21:00, λίγες ώρες πριν ξαναβγείς πίστα, ασχολείσαι και λίγο με τίποτα που απασχολεί τον πολίτη.

ΑΜΟΙΒΗ:

Ιδ. Τομέας: Με όλα τα παραπάνω τουλάχιστον για προσόντα για να έχεις ελπίδες ότι μπορείς να πιάσεις το χιλιάρικο.
Πολιτικός: Καθαρίζεις 9.000€* αν μπεις στην Βουλή αλλιώς το χιλιαρικάκι (για να υπάρχει και μέτρο σύγκρισης) το παίρνεις από τα ψίχουλα του κόμματος…για τον αγώνα που κάνεις βρε αδερφέ!

ΜΠΟΝΟΥΣ:

Ιδ. Τομέας: Με δουλειά μέχρι αργά το απόγευμα (στο σπίτι πολλές φορές), με νούμερα που έφερε η εταιρία, με «καλό» γενικό διευθυντή, με το να σε «πάει» ο προϊστάμενος, ίσως…ίσως αν είσαι πολύ τυχερός πάρεις μισό μισθό ακόμα στο τέλος του χρόνου.
Πολιτικός: Και μόνο που μπορείς να μιλάς με την Έλενα Ράπτη φτάνει…

ΠΑΡΟΧΕΣ / ΟΦΕΛΗ:

Ιδ. Τομέας: Έκπτωση σε προϊόντα της εταιρίας, άντε και κανά κινητό τηλέφωνο με περιορισμένο χρόνο ομιλίας.
Πολιτικός: Τίποτα απολύτως. Ούτε φαγητά, ούτε αυτοκίνητο, ούτε ρουσφέτια, ούτε ειδική μεταχείριση, ούτε κινητό, ούτε ιδιωτική ασφάλιση, ιδιωτική προστασία, τίποτα! Γιατί ο πολιτικός είναι ιδέα κύριοι, είναι εκεί για να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη…ακούς εκεί παροχές / οφέλη…

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ:

Ιδ. Τομέας: Συνήθως μένεις κάπου 2-3 χρόνια περιμένοντας πάντα να αναγνωριστεί η δουλειά σου για να καταλάβεις τότε ότι ποτέ δεν πρόκειται να γίνει τίποτα αλλά τώρα έχεις πλέον συνηθίσει οπότε λες δεν βαριέσαι…

Πολιτικός: Ανάλογα τις γνωριμίες, τα ψέματα που μπορείς να πεις με πιστευτό τρόπο, το γενικό παρουσιαστικό σου, τις δημόσιες εμφανίσεις, τις υποσχέσεις, το χαμόγελο σου και τα αστειάκια on camera για να είσαι συμπαθής. Από απλό μέλος σε γενικό γραμματέα του κόμματος ή μέλος καμιάς επιτροπής, η καριέρα σου μπορεί να εκτοξευθεί μέσα σε μια μέρα!

Α, και σε περίπτωση που αποφασίσεις να αποσυρθείς από την πολιτική σκηνή (πολύ πετυχημένη αυτή η λέξη αφού όλοι θέατρο δεν παίζουν?), θα σε εξασφαλίσει το κόμμα, μην ανησυχείς! Θα βολευτείς καλά…σε ό,τι και αν θες να κάνεις μετά. Ο,τι ακριβώς κάνουν και οι εταιρίες ρε παιδί μου όταν σε απολύουν…


Τελικά σαν τον NBA κατάντησε και η πολιτική. Όταν κάνει καριέρα εκεί επί 7 χρόνια, κάποιος Ιάκωβος Τσακαλίδης καταλαβαίνεις την ποιότητα του πλέον. Ε, μια τα ίδια και στην πολιτική τώρα... ΟΛΟΙ πολιτικοί, με το ζόρι. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!

Τι περιμένω μου λέτε και δεν βάζω? Παίζω και βόλεϊ ακόμα και τώρα…


Υ.Γ: Ρε μπας και έχει μπει πουθενά καμιά αγγελία τύπου «Ζητείται νέος έως 35 ετών, κοινωνικός, εμφανίσιμος, με ευχέρεια στην επικοινωνία, ρητορικές ικανότητες και ευφράδεια λόγου, για συμμετοχή ως υποψήφιος σε πολιτικό κόμμα. Επιθυμητές οι αριστερές/δεξιές ιδεολογικές πεποιθήσεις» και δεν την έχω δει?


* τι λαμβάνει μηνιαίως ένας βουλευτής (κατά το έτος 2006):

5.496 € μεικτά ως βουλευτική αποζημίωση.

1.200 € για έξοδα αλληλογραφίας (επιστολές ΕΛΤΑ)

1.000 € επίδομα στέγης (Αφορά μόνο σε βουλευτές της περιφέρειας που δεν έχουν δικό τους σπίτι στην Αθήνα. Το εισπράττουν 115 βουλευτές)

250 € κατά μέσο όρο για έξοδα κίνησης.

273 € για κάθε συμμετοχή τους σε κοινοβουλευτική επιτροπή (3-4 συνεδριάσεις κατά μέσο όρο μηνιαίως).

Με βάση τα παραπάνω, ένας βουλευτής από την επαρχία που συμμετείχε τέσσερις φορές σε κοινοβουλευτική επιτροπή λαμβάνει περίπου 9.000 ευρώ το μήνα.


Print Page

0 σχόλια: