»

Monday, October 15, 2007

Η Eκδίκηση Tου Φίκου

Παγκόσμια Ημέρα Κινητοποίησης των Bloggers (Blog Action Day) για το περιβάλλον η σημερινή. Που σημαίνει ότι σήμερα κάθε blog που σέβεται το περιβάλλον (και τον εαυτό του) θα αναρτήσει και ένα σχετικό άρθρο.

Υπάρχει και εκτενές αφιέρωμα στον ΣΚΑΙ για αυτήν ακριβώς την πρωτοβουλία για όποιους ενδιαφέρονται, αλλά το χάσατε.

Ο Babouras, o Magouras και ο Lepouras φυσικά και δεν θα κάτσουν άπραγοι: Ο Babouras πίνει Mojito μόνο όταν ξέρει ότι ο δυόσμος έχει προέλθει από βιολογική καλλιέργεια σε θερμοκήπιο και οι δύο τελευταίοι το μόνο πράσινο που έχουν πατήσει είναι το χορτάρι των γηπέδων. Και αυτό αφού σιγουρευτήκαμε ότι ήταν πλαστικό (ο Magouras έβαλε και λίγο στο στόμα του για να επιβεβαιωθεί 100%)! Εγώ από την άλλη έχω κόψει και μερικές βερικοκιές με ένα πριόνι Husqvarna ΑΛΛΑ μόνο όταν η προσπάθεια που κατέβαλα με τον πατέρα μου να τις θεραπεύσουμε από την «αρρώστια» απέτυχε!

- “Τι έχει πατέρα το δέντρο και είναι έτσι?”

- “Είναι άρρωστο…”

- “Και τι έχει ακριβώς?”

- “Αρρώστια ρε Ηλία! Τι να έχει?”

Ήταν σοβαρά τα πράγματα λοιπόν…αρρώστια. Δεν γινόταν τίποτα πλέον. Έτσι τους δώσαμε ένα πρόωρο τέλος. Το πριόνι εκείνη την μέρα δεν χρειάστηκε λιπαντικό για την αλυσίδα. Τα δάκρυα μου έκαναν όλη την δουλειά...

Λοιπόν, εσείς όλοι που νομίζετε το πράσινο είναι διακοσμητικό και μόνο. Ακούστε καλά:

Ο ΦΙΚΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ!

Μπορεί να μην το πιστεύετε, μπορείτε να γελάτε αλλά όταν έρθει η ώρα θα σας κοπεί το γέλιο! Ο Φίκος (Ficus Lyrata) κατάγεται από την Κίνα και την τροπική Αφρική και μπορεί άνετα να φθάσει τα 7 μέτρα σε ύψος ενώ το κάθε φύλλο του να μετριέται στο 1 μέτρο. Δεν θα το δείτε κάπου έξω και αυτό γιατί απαγορεύεται η φύτευση του σε δημόσιους χώρους και πεζοδρόμια γιατί αναπτύσσει τόσο δυνατές ρίζες που σπάει το τσιμέντο και τις πεζοδρομιακές πλάκες λες και είναι φρυγανιές! Ο Άγγελος Γροντάς διάσημος φικο-λόγος(!) αναφέρει:

«Όταν είδα για πρώτη φορά στη ζωή μου Ficus Lyrata είχα την εντύπωση ότι έβλεπα μια έκρηξη από φύλλα παγωμένα σε ένα στοπ καρέ στο χρόνο (πσσσς…). Τα μεγάλα σαρκώδη φύλλα του με σχήμα βιολιού το κάνουν να μοιάζει με κάτι εξωπραγματικό…». Τι λες να αισθάνθηκε φιλαράκο λοιπόν ο Άγγελος εκείνη την στιγμή?? Δέος, θαυμασμό? ΌΧΙ! Ο Άγγελος χέστηκε πάνω του…τώρα έχει εδψ και 5 χρόνια ένα φίκο στο σπίτι του και το φροντίζει. Κάτι σαν κατοικίδιο…και το έχει στο μπαλκόνι. Το καλοκαίρι κοιμάται με ανοιχτή την μπαλκονόπορτα λέει. «Ποιος να πλησιάσει? Αφού είναι ο Φίκος εκεί…» γελάει δυνατά…Ο Φίκος του έχει φθάσει τα 3,50μ ύψος και τα 2,20μ πλάτος. Αρρρρρργγγκκκκκκ!!!


Λοιπόν…για να μην τα πολυλογώ, έτσι και φθάσει η στιγμή και τα «πάρει» ο Φίκος, την φίκησες! Ένα από αυτά τα τεράστια σαρκώδη φύλλα θα σε αρπάξουν, θα σε τυλίξουν και θα σε κάνουν 3 μπουκιές. Όπως ακριβώς τυλίγει ο σουβλατζής σου το καλαμάκι με την πίτα…ούτε καν σώς δεν θα βάλει ρε μαύρε… Τι? Αποκλείεται ένα φυτό να κάνει κάτι τέτοιο?? Προφανώς και δεν έχεις δει το «Το Μαγαζάκι Του Τρόμου»…

Κατά τα άλλα συνεχίστε εσείς οι υπόλοιποι να ρυπαίνετε και να καταστρέφετε το πράσινο. Θα έρθει η σειρά σας…και αν όχι η δικιά σας, των παιδιών σας, των εγγονιών σας! Σε κάποιον στο μέλλον θα αναγνωρίσει ο Φίκος την μούρη σας και θα πληρώσει…



Print Page

6 σχόλια:

Unknown said...

Χριστέ μου..τώρα καταλαβαίνω πόσο εννοούσες αυτά που μου έλεγες το Σάββατο...οτι βαριέσαι οικτρά τώρα που δε δουλεύεις..πρέπει οπωσδήποτε να βρείς δουλειά Ηλία..αλλιώς θα βάλω και σένα στην πτυχιακή μου..και ας έχω τον φόβο του εκδικητή φίκου..(γιατί όταν ήμουν μικρή..είχα "πεθάνει" ενα φίκο αργά και βασανιστικά..μια μπάλα..μια η χλωρίνη που του έριχνα..μια οι χαρακίες που έκανα στα φύλλα του..

Anonymous said...

Ο Βασίλης Βασιλικός έχει γράψει ένα εξαιρετικό κείμενο για ένα φίκο, ακριβώς στο ίδιο πνεύμα με σένα!

Lepouras said...

Χριστέ μου...πρέπει να πω εγώ! Πιο διεστραμμένο παιδικό μυαλό προσπαθεί να σκοτώσει αργά και βασανιστικά ένα φίκο?? Την επόμενη φορά, να έχεις κονκάρδα που να λέει " I love Ficus" και να την φοράς πάντα! Δεν ξέρεις από ποιόν φίκο μπορείς να περάσεις κοντά. Μπορέι να έιναι συγγενής αυτού που...σκότωσες και να σε αναγνωρίσει.
Ακου αργα και βασανιστικα...

dalaiklama said...

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα φυτά δεν έχουν συναισθήματα,εκτός από όταν βρίσκονται σε δωμάτιο όπου παίζει σιντί του Πλούτραρχου, οπότε σταματήστε να ασχολείστε με ασήμαντα θέματα και ενώστε τις δυνάμεις σας με τις δικές μας για την σημαντικότατη εκστρατεία "Save The Γαλέοι".

Anonymous said...

τι μας λες ρα αδερφάκι, όπου φίκος και εσύ; ελπίζω τα φυτά να σε ακούν μόνο τις ήρεμες στιγμές σου, ούα!

Ειρήνη said...

μήπως παιδιά γνωρίζεται πώς μπορούμε να μεγαλώσουμε σε δέντρο απο θάμνο τον φίκο λυράτα?!!