»

Wednesday, April 9, 2008

Blogger - Cops

Νομοσχέδιο για τους bloggers ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Το εν λόγω νομοσχέδιο θα αφορά τη λειτουργία του Διαδικτύου και ιδιαίτερα το χώρο των ιστολογίων, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι πρόθεση είναι να διευκολύνει τις διαδικασίες ανακάλυψης της ταυτότητας του blogger και όχι να περιλαμβάνει διατάξεις που να άρουν το δικαίωμα της ανωνυμίας των blogs.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν, το νέο σχέδιο νόμου θα δίνει τη δυνατότητα σε όποιον αισθάνεται ότι θίγεται από δημοσίευμα blog να καταφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να ζητά την αποκάλυψη της ταυτότητας του blogger, προκειμένου να ασκήσει τις ανάλογες διώξεις.
Σε περίπτωση πάντως που οι διεργασίες αυτές προχωρήσουν, η Ελλάδα θα αποτελέσει τη μοναδική χώρα στον κόσμο που θα έχει σχεδιάσει ένα νομοσχέδιο αποκλειστικά για τα blogs.
Δίωξη για την βλακεία γίνεται να κάνεις; Ότι σε προσβάλει ρε παιδί μου η υπερβολική βλακεία κάποιου και ταράζει την ψυχική σου υγεία. Γίνεται να κάνεις;; Θα το ψάξω και όταν ακούω τέτοια θα ασκώ και από μία. Προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης πάντα, γιατί βλέπω ότι είναι πρόθυμο να ακούσει την οποιαδήποτε ΜΑΛΑΚΙΑ του καθένα...


Print Page

0 σχόλια: