»

Friday, April 11, 2008

Say cheeeeeese!!

Το πλάτος ενός χαμόγελου μπορεί να μετρηθεί αντικειμενικά χάρη στο λογισμικό που ανέπτυξε η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών και ιατρικών μηχανημάτων Omron.
Το σύστημα Okao Catch («οκάο» σημαίνει πρόσωπο) μπορεί να αναγνωρίσει αυτόματα έως και 100 πρόσωπα στην εικόνα που λαμβάνει από μια βιντεοκάμερα. Στη συνέχεια αναλύει τις καμπύλες των χειλιών, τις κινήσεις των ματιών και άλλα χαρακτηριστικά και τις συγκρίνει με δεδομένα που συλλέχθηκαν για ένα εκατομμύριο ανθρώπους και τα χαμόγελά τους.
Σε επίδειξη που πραγματοποίησε η εταιρεία στο Τόκιο, το λογισμικό εμφάνισε δίπλα στην εικόνα κάθε δημοσιογράφου ένα ποσοστό που άλλαζε σε πραγματικό χρόνο και έδειχνε πόσο γελούσε ο καθένας. Οι τελείως ασυγκίνητοι βαθμολογήθηκαν με 0, ενώ άλλοι που χαμογελούσαν πλατιά έλαβαν 89%.


Η Sony προσφέρει ήδη την παρόμοια τεχνολογία «Kλείστρο Xαμόγελου» (Smile Shutter) σε ορισμένες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές της ώστε το κουμπί της μηχανής να πατιέται μόνο του όταν τα πρόσωπα στο κάδρο χαμογελάσουν.

Εναλλακτικά, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους που θέλουν να τελειοποιήσουν το χαμόγελό τους, σχολίασε ο Γιασούσι Καβαμότο της εταιρείας.


Αν υπερβεί ποτέ το χαμόγελο του Ρουσόπουλου το 5%, υπόσχομαι να χαμογελάω συνέχεια για μια βδομάδα!

Print Page

0 σχόλια: