»

Monday, February 16, 2009

Κουνάβι για νοίκιασμα

Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Νιώθεις μόνος/η? Μελαγχόλησες? Δεν την παλεύεις? Κάστανο? Ε...τότε φίλε φίλε μου, νοίκιασε ένα...κουνελάκι (και μην πάει το μυαλό σας σε αυτά του Χέφνερ, κανονικό, από αυτά που γίνονται και στοιφάδο), χάϊδεψε τη γουνίτσα του λίγο, τάϊσε το, κράτησε το στην αγκαλιά σου και θα νιώσεις τη καρδιά σου να φτερυγίζει και πάλι. Για κανα 2ωρο γιατί μετά πρέπει να το δώσεις πίσω. Ελά την άλλη φορά να νοικιάσεις κανά...κουνούπι.


Γραφείο ενοικιάσεων μικρών ζώων. Το νέο μεγάλο business. 7€/ώρα πάει περίπου να νοικιάσεις ένα σκύλο, μια γάτα, ένα πουλί, ένα κουνέλι, ένα έντομο (είμαι πολύ περιέργος αν η...μουργιέλα είναι μέσα) κ.τ.λ και οι εταιρίες που σου δίνουν αυτή την δυνατότητα κάνουν χρυσές δουλειές. Σου λέει γουστάρεις τα σκυλάκια αλλά λες τώρα που να τα έχω ρε πούστη όλη την ώρα μέσα στα πόδια μου, γραφείο μετά σπίτι, θα θέλουν να τα βγάλω βόλτα κάθε μέρα, θα έχουν ΄χεσει τον τόπο. Να΄χα ρε πούστη ένα σκύλο μόνο όταν το θέλω...ε, αυτό έκαναν. Πλερώ...και θα το έχεις. Στην Ιαπωνία έχουν μέχρι και Pet Café όπου για όση ώρα πίνεις τον καφέ σου σου δίνουν δωρεάν και μια γάτα! Προσπαθώ να φανταστώ το Θησείο με τις καφετέριες γεμάτες γατιά. Και σκέφτομαι και άλλα δηλαδή όπως: τι γίνεται αν πας και θες μια συγκεκριμμένη γάτα που είχες και την άλλη φορά? Αν την έχει άλλος? Και πριν στις δώσουν που τις έχουν? Σε βιτρίνα σαν τα παγωτα? ¨Φτιάξε μου ένα μέτριο-γάλα και πιάσε και αυτό το σταχτί το μικρό...¨.


Στην Αμερική τα γραφεία είναι πιο οργανωμένα. Πληρώνεις ετήσια συνδρομή φίλε μου, σαν την πιστωτική σου δηλαδή, και με ένα μηνιαίο πάγιο, σαν την ADSL σύνδεση σου δηλαδή, έχεις την συντροφία ενός κανίς τέσσερις ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ μέρες τη βδομάδα. Χα! Και το καλύτερο? Δεν ανησυχείς για φαγητό, λουριά, χέστρες (άκυρο, δεν έχουν τα λυκόσκυλα χέστρες ε?), στα δίνουν όλα αυτοί! Εσύ τα παίρνεις μαζί με τις κουβερτούλες, σκυλίσια παιχνιδάκια και μαλακιούλες, κάνεις τις βολτούλες σου, πετά το ξυλαράκι, στο φέρνει πίσω, τρέχεις, κυλιέσαι με το λύκο και μετά που γουστάρεις να αράξεις καναπέ πάλι να δείς τον Ολυμπιακός-Εργοτέλης , παίρνεις τηλεφωνάκι και έρχονται και στο μαζεύουν. Όχι πες...έχεις μείνει μ...ας! Και σκέφτεσαι μετά πόσο ωραίο θα ήταν να έκαναν το ίδιο και για την γκόμενα σου που σε πρήζει τώρα που προτιμάς να δεις τον Diogo από ότι να ασχοληθείς με αυτήν...Τώρα που το σκέφτηκα, τι γίνεται αν στο καφέ κάτσει ένας που έχει ήδη νοικιάσει ένα σκυλί και ο άλλος απέναντι έχει γάτα? Ή κανά πουλάκι? Τι γίνεται τέλοσπαντον με αυτές τις συναντήσεις? Και τι γίνεται αν μια γάτα από το καφέ φάει το πουλάκι του άλλου? Που δεν είναι δικό του αλλά είναι νοικιασμένο? Πληρώνει ο ιδιοκτήτης του καφέ? Υπάρχει φιλική δήλωση που κάνουν τα δύο μέρη και μετά τα βρίσκει το καφέ απευθείας με το γραφείο? Λοιπόν...ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ξεχάστε το Θησείο και τα γατιά. Δεν θα ανοίξει ούτε ένα τέτοιο μαγαζί ποτέ. Αν και εγώ είχα της ιδέες μου, με το μαγαζί στην Ελλάδα να έχεις κότες, χελώνες, κουνέλια, ποντίκια, νυχτερίδες (για τους emo και gothάδες κυρίως. Χμ....και αν έπαιρναν καμιά κότα και μετά της έκοβαν το λαρύγκι? Πως θα έπαιρνα τα λεφτά μου πίσω? Και αν την είχα κλείσει και για κανέναν άλλο πελάτη την άλλη μέρα? Τι θα του έλεγα? ¨Ξέρεις...δεν έχω την κότα την λευκή, μήπως θες κάτι σε...γαλοπούλα¨?). Μπα...δεν παίζει με τίποτα να ανοίξει εδώ τέτοιο πράγμα.

Πάντως για όποιον το θελήσει έχουμε για νοίκιασμα ένα υπέροχο, εξαιρετικά εκπαιδευμένο αρσενικό...Κουνάβι. Προσοχή μην το μπερδεύεται με τον ασβό που βρωμάει. Το έχουμε καιρό, μοιάζει πλέον πάρα πολύ με άνθρωπο, μέχρι και αστεία λέει αν σας συμπαθήσει και αυτό. Θα το λατρέψετε, σας το υπόσχομαι. Και το καλύτερο...δεν μας πληρώνεται εσείς, αλλά εμείς! Ω ναι...σας δίνουμε 12€/βδομάδα (σκασμός, που σας φαίνονται και λίγα) να το κρατάτε τα απογεύματα, κατα προτίμηση 17:00-21:00. Μετά δεν υπάρχει πρόβλημα. Πέφτει για ύπνο στο πι και φί...άνθρωπος σου λέμε!! ΤΡΕΞΤΕ, ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!



Print Page

2 σχόλια:

Magouras said...

Το πιο πιθανό lepoura, εδώ στην Ελλάδα θα ήταν αντί για την κότα να δίνεις πίσω οχι γαλοπούλα αλλά...κοτόσουπα!!!
Το κουναβάκι το νοικιάζετε και Σαββατοκύριακα;;;

Anonymous said...

Αν όντως έχεις κουναβάκι πες μου ΠΩΣ το εκπαίδευσες και μάλιστα εξαιρετικά, γιατί έχω ενα από το Μάιο και δεν μπορώ να το εκπαιδεύσω όσο κι αν χτυπιέμαι...

Ανυπομονώ για μια απάντηση, Ελένη.