»

Tuesday, March 10, 2009

Rotonda's pas stin Romi! (διαβάζεται με μουσική!)


Αν με αγαπάς, αν πραγματικά με αγαπάς θα με ξαναπάς στη Ρώμη και στη Φλωρεντία, να τα δω όλα αυτή τη φορά, αλλά να μείνουμε στο ίδιο μέρος που έμεινα και το Σάββατο, στο Centro Storico αν έχεις ακουστά, να ανοίγω το παράθυρο και απέναντι να είναι το Pantheon, ενώ κάτω να απλώνεται η Rotonda, η καταπληκτική αυτή πλατεία, με τα caffe και τα εστιατόρια και τους τουρίστες και τα άλλα παιδιά. Και να την περπατήσουμε όλη τη Ρώμη αν γίνεται, και όλα τα στενά της και να φάμε σε όσο πιο πολλά εστιατόρια γίνεται και να πιούμε και όσους πιο πολλούς cappuccino μπορούμε και τα βράδια να πίνουμε τα God father το ένα μετά το άλλο (αν γίνεται). Και να γνωρίσουμε και ντόπιους και να γίνουμε φίλοι και να μας πούνε ότι όποτε θέλουμε να πηγαίνουμε στη Ρώμη και να μένουμε σε αυτούς, αλλά εμείς να τους λέμε 'ευχαριστούμε πολύ αλλά θα μένουμε στη Rotonda!' Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία!



Έτσι που λέτε σειρούλες, ο Babouras έκανε ζωάρα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, πήγε στην Ιταλία, έμεινε ένα βράδυ στη Ρώμη και άλλα δύο στη Φλωρεντία, ή αλλιώς Firenze, το ξέρατε εσείς ότι η Φλωρεντία στα Ιταλικά λέγεται Firenze, εγώ δεν το ήξερα, αλλά το έμαθα και τώρα το ξέρω (σειρούλες) και όχι μόνο το ξέρω ΠΗΓΑ ΚΙΟΛΑΣ, ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ, και ήταν όλα πολύ ωραία, πάρα πολύ ωραία να πάτε και εσείς! Στη Ρώμη, που δεν ήταν να μείνουμε, αλλά μείναμε αναγκαστικά ένα βράδυ γιατί όταν φτάσαμε δεν είχε τρένα για Firenze (δε σας χάλασε), έπαθα τσότσο κανονικά από την τόσο ομορφάδα και δεν ήθελα να φύγω to tell you the truth, αλλά φύγαμε τελικά και πήγαμε Φλωρεντία, αλλά και εκεί ήταν πολύ ωραία, πάρα πολύ ωραία!



key word: Πάραπολύωραία

Έτσι που λέτε σειρούλες (δις), ήμουν στη χώρα του Dolce και του Gabbanna, της Prada, του Gucci και των άλλων παιδιών, ήμουν και εγώ εκεί, στη χώρα που όλοι φοράνε τα τέλεια παπούτσια και τα γκομενάκια απλά δεν τα προλαβαίνεις, στη χώρα που τα τρένα πάνε σα διαόλοι και που τα ταξί είναι πανάκριβα, 'μάλλον χρεώνουν και τη θέα' σκέφτηκα, το έχετε δει το Κολοσσαίο από κοντά, δείτε το και θα καταλάβετε! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ!




Η Φλωρεντία επίσης κούκλα και αυτή, τίγκα στις πλατείες (και αυτή) αλλά και με ποτάμι, χα δεν το περιμένατε αυτό έτσι, σαν τη Ρώμη, αλλά πιο μικρή. Σε αντίθεση με το ναό της, που ήταν και αυτός τεράστιος.





password: Όλαήταντεράστια!



Σύντομα αναλυτική παρουσίαση, όπως μόνο εγώ ξέρω να περιγράφω, του ταξιδιού με αποκλειστικά ντοκουμέντα για το τι έγινε στην Ιταλία, εκεί στην Ιταλία λέγω, στη Ρώμη και στην Φλωρεντία, που όλα ήταν πάρα πολύ ωραία αλλά και τεράστια! Και που κάνανε όλα τα υπόλοιπα να φαίνονται τόσο μικρά και άσχημα και ασήμαντα.



0 σχόλια: