»

Friday, September 11, 2009

ΠΑΝΩ ΑΠΟ EΙΚΟΣΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ ΣΕ 18 ΜΗΝΕΣ

Από την ¨Καθημερινή¨:


Αυτοκτονίες στη France Telecom
ΠΑΡΙΣΙ. Περισσότεροι από είκοσι εργαζόμενοι στην εταιρεία France Telecom αυτοκτόνησαν τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα εργατικά συνδικάτα και διάχυτο προβληματισμό στη διεύθυνση του γίγαντα της γαλλικής τηλεπικοινωνίας. Χθες ένας τεχνικός στην Τρογιές εισέβαλε σε αίθουσα, όπου διεξαγόταν συνάντηση των διευθυντικών στελεχών του τοπικού βραχίονα της εταιρείας και άρχισε να μαχαιρώνει τον εαυτό του. Ο 50χρονος άνδρας, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Παρισίου, είχε νωρίτερα πληροφορηθεί ότι θα χάσει τη θέση εργασίας του.
Τα εργατικά συνδικάτα υποστηρίζουν ότι το κύμα αυτοκτονιών οφείλεται στις κάκιστες συνθήκες εργασίας και στην αφόρητη πίεση που ασκεί η διεύθυνση της France Telecom στο προσωπικό της. Η France Telecom είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη.

2 σχόλια:

Theogr ο κηπουρός said...

Δυστυχώς το σχοινί έχει τεντώσει τόσο πολύ που δεν αντέχει άλλο. Δεν θα μου φανεί παράξενο αν αρχίσουμε να έχουμε και εδώ τέτοια φαινόμενα. Καλημέρα.

Lepouras said...

Βλέπω από τώρα την Όλγα Τρέμη στο MEGA να ανοκοινώνει τους αριθμούς που...σοκάρουν.