»

Tuesday, October 27, 2009

3:35

ΓΙΑ ΠΑΜΕ ΛΙΓΟΟΟΟ!!!

Print Page

Γάτα Περσίας

Η μόνη αυθεντική γάτα Περσίας...Προσοχή στις απομιμήσεις!


Print Page

Thursday, October 22, 2009

Απλά χόρεψε!

Είναι 23:3ο και είμαι ακόμα στο γραφείο. Είμαι ακόμα στο γραφείο! Θα βγάλω και τα σκουπίδια οταν φύγω. Αμέ! Έτσι θα το αφήσω το γραφείο; Γαμώ το γραφείο μου, γαμώ!

Το shipment βλέπετε. Ή μαλλον το αρχειο του shipment. Οι ιταλοί το στείλανε λάθος. Τι λάθος δηλαδή, σκατά το στείλανε. Και πρέπει να το φτιάξω εγώ. Το σπίτι τους, λέω εγώ. Γαμώ το σπίτι τους. Και το δικό μου το σπίτι. Γαμώ το σπίτι μου also.


Το λεξιλόγιο μου όσο παέι και περιορίζεται. Να δείτε που και γι' αυτό οι ιταλοί θα φταίνε!


Ωραίο θα είναι το 2010. Διαφορετικό. Διαφορετική δουλειά, διαφορετικό σπίτι, διαφορετικές σχέσεις, διαφορετικά όλα. Οι ιταλοί μόνο θα μείνουν οι ίδιοι. Θα τους αλλάξω και αυτούς μου φαίνεται. Ναι ναι θα τους αλλάξω. Θα τους κάνω Γερμανούς.


Θα πέσει πολύ χορός το 2010. Εγώ χορεύω ήδη δηλαδή. Άλλες φορές μόνος μου, άλλες με παρέα. Χορεύω all the time. Γι΄ αυτό φαίνεται κουτσάθηκα. Είμαι ένας κουτσός blogger που ξημερωβραδιάζεται σε ένα γραφείο για να διορθώσει ένα αρχείο που το στείλανε λάθος οι Ιταλοί, γαμώ το σπίτι τους πάντα. Γι' αυτό σας λέω. Απλά χορέψτε. Join me!


Για πάμε λίγο (που λέει και ο Λέπουρας)!



Print Page

Wednesday, October 21, 2009

Κουναβισμός: Moto of the day

¨save σε καθε εγγραφο που κανουμε παταμε τοσο συχνα οσο αναγοκλεινουμε τα βλεφαρα μας...¨


Και μην πει κανείς την εξυπνάδα με το AutoSave. Η χειροκίνητη εκτέλεση του Save απελευθερώνει...Zen.






Print Page

Monday, October 19, 2009

Σκουριάζει ο Αρίσταρχος

Παρατημένο στην τύχη του είναι τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο τηλεσκόπιο των Bαλκανίων, ο «Aρίσταρχος», που βρίσκεται εγκατεστημένο στην κορυφή του Xελμού. Xωρίς εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό και χωρίς καμία οικονομική στήριξη για τα στοιχειώδη έστω λειτουργικά του έξοδα, το υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο (για την κατασκευή του διατέθηκαν 4 εκατ. ευρώ), μετά τις «πανηγυρικές κυβερνητικές τελετές» εγκαινίων του το 2007, έχει αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη του. Kαι, φυσικά, δεν μπορεί να διατεθεί για παρατηρήσεις στην ευρωπαϊκή επιστημονική κοινότητα, όπως ήταν ο αρχικός στόχος.


Κυβερνητική αδιαφορία

Tο ποσό των 160.000 ευρώ που απαιτείται ως ελάχιστο όριο για τα έξοδά του ετησίως δεν δόθηκε ποτέ στο Iνστιτούτο και οι επιστήμονες επισημαίνουν τις καταστροφικές συνέπειες που επιφέρει η κυβερνητική αδιαφορία.

«Tο τηλεσκόπιο είναι πλήρως λειτουργικό και εφοδιασμένο με υπερσύγχρονα βοηθητικά όργανα παρατηρήσεως. Oμως δεν μπορώ να πάρω ευθύνη, να καλέσω επιστήμονες από το εξωτερικό για παρατηρήσεις. Aν πέσει μια... ασφάλεια, σκεφθείτε ότι δεν υπάρχει τεχνικός να επιδιορθώσει τη βλάβη», μας λέει ο διευθυντής του Iνστιτούτου Aστρονομίας του Eθνικού Aστεροσκοπείου Aθηνών και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Xρήστος Γούδης.


Mε αφετηρία το γεγονός ότι υπάρχει ένας ηλεκτρολόγος-μηχανικός και για τα πέντε διαφορετικά Iνστιτούτα του Aστεροσκοπείου, ο διευθυντής του Iνστιτούτου Aστρονομίας περιγράφει τραγελαφικές καταστάσεις. Σε μια ζημιά ο ηλεκτρολόγος ίσως έρθει έπειτα από τέσσερις ημέρες και αν χρειαστεί και κάποιο ανταλλακτικό από το εξωτερικό, περνάει και μήνας μέχρι να επιδιορθωθεί.

«Eπί του παρόντος τα όποια προβλήματα ανακύπτουν οι ερευνητές αστροφυσικοί -και όχι τεχνικοί- τα λύνουν με τη βοήθεια της εμπειρίας που απέκτησαν με δική τους πρωτοβουλία». O καθηγητής αναφέρει μάλιστα ως παράδειγμα το μικρότερο του «Aρίσταρχου» τηλεσκόπιο των 2,1 μέτρων San Pedro Martir του Mεξικού, -και μιλάμε για μια χώρα που σίγουρα δεν αποτελεί ακραίο παράδειγμα επιστημονικής και τεχνολογικής πρωτοπορίας- στο οποίο υπηρετεί 20μελές τεχνικό προσωπικό για τη συνεχή συντήρηση και εύρυθμη λειτουργία του.

«Για τον «Aρίσταρχο» απαιτείται προσωπικό έξι ατόμων. Eμείς ζητάμε έστω δύο άτομα για τη συντήρηση και επιδιόρθωση των εμφανιζόμενων προβλημάτων που ανακύπτουν», τονίζει ο κ. Γούδης. «Yπό τέτοιες συνθήκες, αν και ενταγμένο στο ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα του δικτύου των μεγάλων τηλεσκοπίων OPTIKON, δεν διατίθεται για παρατηρήσεις στη διεθνή και εθνική αστρονομική κοινότητα».

Στο έλεος βανδάλων

Πετροβολούν τον θόλο
Aλλο ένα σημαντικό πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιστήμονες που επισκέπτονται το Aστεροσκοπείο είναι οι καιρικές συνθήκες, που δεν επιτρέπουν την πρόσβαση για αρκετούς μήνες. «O μήκους οκτώ χιλιομέτρων δρόμος που οδηγεί στο Aστεροσκοπείο του Xελμού από το χιονοδρομικό κέντρο, σε υψόμετρο 2.340 μέτρων, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Kυρίως τους μήνες Nοέμβριο, Δεκέμβριο και Mάρτιο, Aπρίλιο ο δρόμος παραμένει κλειστός από το χιόνι. Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να χτυπάμε πόρτες, του δημάρχου, του νομάρχη, του περιφερειάρχη, για να καθαρίσουν τον δρόμο, διότι δεν υπάρχει θεσμική ρύθμιση για να γίνεται από αρμόδιους φορείς της πολιτείας», σημειώνει ο κ. Γούδης. «Tο τηλεσκόπιο είναι αφύλαχτο και δεν έχει περίφραξη. Πέρυσι ο θόλος του έγινε στόχος βανδάλων, όταν κάποιοι έριξαν έναν μεγάλο ογκόλιθο πάνω του, προκαλώντας μεγάλη ζημιά».

Το έγγραφο
Γινόμαστε ρεζίλι στην επιστημονική κοινότητα

«Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνω πια, πέραν του να εξηγήσω στην επερχόμενη σύνοδο διευθυντών των ευρωπαϊκών τηλεσκοπίων του δικτύου OPTIKON την κατάσταση και να τονίσω την πλήρη αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας -αποδεχόμενος την τριτοκοσμική της φυσιογνωμία- με αναπόφευκτη συνέπεια, βέβαια, κάποια στιγμή την απένταξη της χώρας μας από το ευρωπαϊκό δίκτυο και τον συνακόλουθο διεθνή διασυρμό της».

Aυτό τονίζει στην τελευταία επιστολή του (στις 10 Σεπτεμβρίου) προς τον υπουργό Aνάπτυξης, K. Xατζηδάκη, και με κοινοποίηση στο γραφείο του πρωθυπουργού ο διευθυντής του Iνστιτούτου Aστρονομίας του Aστεροσκοπείου. Tα τελευταία 3 χρόνια υπήρξε σειρά διαβημάτων προς το υπουργείο Aνάπτυξης, τη Γενική Γραμματεία Eρευνας και Tεχνολογίας αλλά και στο Γραφείο του πρωθυπουργού, τα οποία ουδέποτε βρήκαν ανταπόκριση.
Mάλιστα, η μόνη ανακοίνωση στην οποία περιορίστηκε το υπουργείο Aνάπτυξης ήταν ότι το Eθνικό Aστεροσκοπείο Aθηνών θα έχει πλέον μονοθεματικό περιεχόμενο, από το οποίο... απαλείφονται η Aστρονομία και η Aστροφυσική.

O... ρόλος του Aστεροσκοπείου περιορίζεται στις κλιματικές αλλαγές, στο περιβάλλον και στις φυσικές καταστροφές. «Δεν είναι ευρέως γνωστό πως η αστροφυσική βοηθάει στην τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας. O πολύς κόσμος πιστεύει πως πρόκειται για κάτι εξωτικό και ίσως πολλές φορές να μην αντιλαμβάνεται την πρωτοποριακή της τεχνολογία που έχει πολλές εφαρμογές στην καθημερινότητά μας», τονίζει ο κ. Γούδης.

Το τηλεσκόπιο

Kατασκευάστηκε από τη γερμανική εταιρεία «Tσάις» και στοίχισε 4 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προήλθαν από ευρωπαϊκά κονδύλια.
H εγκατάστασή του έγινε το 2004 και από τότε μέχρι το 2007, που παραδόθηκε επίσημα, έγινε μια σειρά δοκιμών.

Θεωρείται ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά τηλεσκόπια της Eυρώπης. Eχει διάμετρο 2,3 μέτρα και μεγάλη ακρίβεια στόχευσης και παρακολούθησης ουράνιων αντικειμένων.
Mε χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων της Πάτρας και του Mάντσεστερ και του Iδρύματος Eυγενίδου έχουν τοποθετηθεί επιπλέον στο τηλεσκόπιο κάμερες και ειδικά προηγμένα επιστημονικά όργανα.
Eχει τη δυνατότητα της γρήγορης εναλλαγής στόχευσης, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, και η λειτουργία του απαιτεί σκοτεινό ουρανό. Tο τηλεσκόπιο είναι το μεγαλύτερο των Bαλκανίων.

Source: EΘΝΟΣ 26/9

Για να υπογραψετε την διαμαρτυρια:
http://www.gopetition.co.uk/online/31531.html



Print Page

Friday, October 16, 2009

Μαγνητάκια στο ψυγείο μου (part 3)




Μαγνητάκι νο3: Admitting you are an asshole ( ή για το Δαφνί) is the first step


1. Τις περισσότερες ώρες της ημέρας ακούω κάποιο τραγούδι μέσα στο κεφάλι μου. Συνήθως είναι γελοίο.

2. Καθημερινά στέλνω επαγγελματικά mail στους εργοδότες μου, σε συνεργάτες μου και σε λοιπούς τρίτους που ξεκινάνε με τη φράση 'σας στέλνω το τάδε αρχείο' και ξεχνάω να επισυνάψω το τάδε αρχείο.

3. Τραγουδάω πιο απαίσια και από τους πιο απαίσιους του x-factor με τη διαφορά ότι εγώ τραγουδάω συνέχεια. Στη δουλειά, στο αυτοκίνητο, στις καφετέρειες, στο μετρό, στα λεωφορεία, παντού. Μέχρι κάποιος να με χτυπήσει άσχημα.

4. Όταν μου ανακοινώνεται κάτι ευχάριστο, που δεν το περιμένω, πχ ότι παίρνω αύξηση ή ότι κέρδισα κάτι ή όταν μου κάνουν ένα δώρο που θέλω πάρα πολύ, ακούω μέσα στο κεφάλι μου τη φωνή της Αφροδίτης Σημίτη να λέει ΄δε φαντάζεστε τι μπορεί να κάνει η Citroen για εσάς΄

5. Κοιτάζομαι σπάνια σε καθρεφτες. Δεν κοιτάζομαι ούτε όταν ξυρίζομαι (την πρώτη φορά τουλάχιστον, τη δεύτερη αναγκάζομαι και κοιτάζομαι, για προφανείς λόγους)

6. Προσπαθώ καθημερινά να είμαι απόλυτα ειλικρινής με όλους. Η αποτυχία επίσης είναι καθημερινή.

7. Όσο μεγαλώνω αλλάζω συνεχώς γνώμη για διάφορα πράγματα. Για παράδειγμα, παλιότερα πίστευα ότι η μεγαλύτερη εφεύρεση είναι ο αναπτήρας, στη συνέχεια άλλαξα γνώμη και πίστευα ότι είναι οι φακοί επάφής, μετά ο καναπές-κρεβάτι, ύστερα το πλυντήριο ρούχων, στη συνέχεια το ασανσερ ενώ τώρα πια πιστεύω ότι η μεγαλύτερη εφεύρεση του κόσμου απλά δεν έχει εφευρεθεί ακόμα.

8. Αγαπημένη μου ταινία είναι το X-Men 2, αγαπημένο μου τραγούδι το ΄μη με ξυπνάς απ' τις έξι' και αγαπημένο μου βιβλίο το Μονολογκ του Χρηστίδη. Αν καί είναι λίγο μεγάλο.

9. Έχω βάσιμες υποψίες ότι όλα ήταν διαφορετικά πριν αλλάξουν, αν και ώρες ώρες πιστεύω ότι η πραγματικότα δεν υπάρχει.

10. Μπορώ να καταλάβω πως δουλεύει το cd - player, αλλά δε θα καταλάβω ποτέ πως δουλεύει το πικάπ.

11. Κάθε φορά που τρώω πατάτες τηγανητές με λουκάνικα, θυμάμαι το επεισόδιο από τις Τρεις Χάριτες που ο άντρας της Μεντή της ζητάει διαζύγιο και εκείνη λόγω κατάθλιψης τρώει συνέχεια τουλουμπάκια.

Print Page

Ορισμός του Ξεφτίλα

Το βλέπεις, το ξαναβλέπεις και δεν το πιστεύεις...πραγματικά όμως...
Απλά δύο ερωτήματα:

  1. Πόσο ξεφτίλας μπορείς να γίνεις;
  2. Πόσο ηλίθιος μπορείς να είσαι για να πιστεύεις ότι ο κόσμος είναι...πιο ηλίθιος από σένα;
Πόσο όμως;;;



Print Page

Thursday, October 15, 2009

Κουναβισμός: Και το πιο απλό πράγμα απαιτεί μελέτη...

Επίσης...το δίδαγμα της ημέρας: Όταν είναι να κάνεις κάτι...κάντο καλά...



Print Page

Κουναβισμός: Η σκέψη σου έχει λόγο...

Συνεχίζουμε την διατριβή μας στον Κουναβισμό προχωρόντας σε κάποιες βαθύτερες αποδόσεις-διαπιστεύματα της καθημερινότητας και τρόπο με τον οποίο δίνουμε φωνή στις σκέψεις μας...Είναι δύσκολη η εφαρομγή της τεχνικής και θέλει αρκετή εξάσκηση για την απόλυτη εφαρμογή της. Δοκιμάστε το:

Σε όσους δεν ξεκολλάνε το διάφανο αυτοκολλητάκι απ' την οθόνη καινούργιου κινητού: Αν ο κατασκευαστής δεν ήθελε να το ßγάλεις, το αυτοκόλλητο δε θα είχε αυτή την ακρούλα που ξέχει λίγο! Στην ίδια κατηγορία ανήκουν αυτοί που δεν ßγάζουν τελείως το χρυσόχαρτο απ' το ßούτυρο. Δεν είναι δεύτερο προστατευτικό καπάκι! Είναι µια αηδία που όσο την κρατάς, τόσο πασαλείφεται µε ßούτυρο και µου κόßει την όρεξη!

Στους παπάρες που τους ζητάς να σε ßγάλουν µια φωτογραφία και σε κοιτάνε σα να τους ζήτησες να εξουδετερώσουν ßόµßα: «Ποιο πατάαααωωωωωωωωω;». Πατάς το κουµπί που δεν έχει αλλάξει ΠΟΤΕ θέση από τότε που εφευρέθηκε η φωτογραφία! ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ! Άχρηστε! Να αγοράζεις κινητό µε 3 κάµερες πάνω ξέρεις όµως. Μπούρτζο µαλάκα στρουγκανόßλαχε!

Στους κωλο-σπασίκλες που πέρασαν πρώτοι Ιατρική και λένε ότι δε διάßαζαν συνέχεια: Κλασικά, συνέντευξη στις ειδήσεις: «Διάßαζα, αλλά έßγαινα κι έξω.». Ναι, έßγaινες. Έßγαινες απ' το δωµάτιο να δώσεις στη µάνα σου τον κουßά µε τα σκατά για να στον αδειάσει.
 

Σε όσους ψάχνουν τα κανάλια ένα-ένα και χρησιµοποιούν τα κουµπιά µε τα νούµερα αντί για το πάνω-κάτω: Κλασική µάνα µου: 1, 12, 2, 23, 3, 34, 4. Οπότε κάθοµαι εγώ δίπλα και 
ßλέπω: ΕΤ1, Extra 3, ET2, Τηλεφώς, Mega, Blue Sky, ΑΝΤ1, TV Magic. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!



Σε όσους δεν πετάνε τίποτα. Ποτέ: Όταν συγυρίζεις το γραφείο σου και δεν πετάς σαßούρα, κι απλά της αλλάζεις θέση, είσαι ψυχωτικός! Υπάρχουν πράγµατα που αντικειµενικά είναι άχρηστα. Ο τσαλακωµένος έλεγχος της 2ας δηµοτικού που στοιχειώνει τα συρτάρια σου εδώ και 28 χρόνια ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ! Πέτα τον! Πέτα τον! Πέτα τον! Πέτα τον! Πέτα τον! Πέτα τον! Πέτα τον!

Στα ζευγάρια που στέλνουν ευχετήριες κάρτες µε φωτογραφίες των παιδιών τους: Φωτογραφίες που ποτέ δε ζήτησα και ποτέ δεν κρατάω. Και από πίσω γράφουν και πληροφορίες: «Η Νεκταρία έκλεισε τα 8 φέτος». Στον πούτσο µου λουλούδια και γύρω γύρω µέλισσες! Δε µε νοιάζει πόσο είναι η Νεκταρία! Βυζιά έßγαλε; Όταν µου στείλεις τα ßυζιά της Νεκταρίας, θα 'χω καλά Χριστούγεννα ΚΑΙ καλή χρονιά!

Στους δισεκατοµµυριούχους που γυρνάνε τον κόσµο µε αερόστατα: Τι σκατά; 1850 έχουµε; Πάρε το αεροπλάνο όπως όλος ο κόσµος, µαλάκα αλαζόνα! Κανείς δε νοιάζεται για έναν πλούσιο κατακαργιόλη που ßαριέται τη ζωή του! Ελπίζω στο επόµενο ταξίδι να σου χτυπήσει το αερόστατο κεραυνός! Και να γυρνάει στον αέρα σα σκασµένο µπαλόνι κάνοντας «ΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ!». Να ένα διαφηµιστικό stunt που θα κάτσω να δω!

Στους ταχυδακτυλουργούς που εξαφανίζουν πράµατα και δε σου λένε πως το κάνουν: Το ότι δεν ξέρουµε το τέχνασµα που χρησιµοποιείς, δε σηµαίνει πως αυτόµατα υποθέτουµε ότι ήταν µάγια! Αν ήταν µάγια, δε θα χρησιµοποιούσες τη µαύρη κουρτίνα πριν το εξαφανίσεις. Απλά λύσε µας την απορία και πήγαινε ßρες κανονική δουλειά. Α! Και σταµάτα να ντύνεσαι σα γκέι ταυροµάχος!



Print Page

Saturday, October 10, 2009

Γουφ! Γουφ!!



Print Page

Friday, October 9, 2009

Έπανεγκατάσταση!

Υπολογιστές από τους οποίους είχαν αφαιρεθεί οι σκληροί δίσκοι βρήκαν οι περισσότεροι νέοι υπουργοί στα γραφεία τους ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Υπολογιστές από τους οποίους είχαν αφαιρεθεί οι σκληροί δίσκοι, οι «εγκέφαλοι» δηλαδή στους οποίους αποθηκεύονται όλα τα αρχεία, εγκαταλείφθηκαν στα περισσότερα υπουργικά γραφεία! Οι νέοι υπουργοί και οι συνεργάτες τους όχι μόνο δεν μπορούσαν να θέσουν στοιχειωδώς σε λειτουργία τα μηχανήματα, σε όποια γραφεία τα βρήκαν στη θέση τους, αλλά έχασαν και κάθε ελπίδα να ανακτήσουν απόρρητα στοιχεία, ώστε να έχουν εποπτεία της κατάστασης που παραλαμβάνουν. Κρούσματα διαγραφής αρχείων εντοπίστηκαν και στο Μέγαρο Μαξίμου. Η μεγαλύτερη καταστροφή αρχείων πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών. «Παρέλαβα ένα γυμνό υπουργείο. Πήραν ακόμη και τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών από το υπουργικό γραφείο!» ανέφερε σοκαρισμένος στο «Βήμα» ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. «Προσπαθώ να καταλάβω από τα χαρτιά τα έσοδα και τις δαπάνες. Δεν άφησαν τίποτε οργανωμένο. Το υπουργείο είναι απολύτως διαλυμένο, πρέπει να το ξαναχτίσουμε από την αρχή» συμπλήρωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών. Το γεγονός ότι δεν διαγράφηκαν απλώς κάποια στοιχεία αλλά ανοίχτηκαν οι υπολογιστές και αφαιρέθηκε από αυτούς το βασικό εξάρτημα της λειτουργίας τους εγείρει υποψίες στα στελέχη της νέας κυβέρνησης ότι υπήρξε συντονισμένη επιχείρηση με κεντρική εντολή για την καταστροφή στοιχείων στα γραφεία των υπουργών, των υφυπουργών και των ανώτατων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης. Σε ορισμένα υπουργεία σβήστηκαν από τους υπολογιστές ακόμη και οι κατάλογοι με τα εσωτερικά τηλέφωνα των κτιρίων, με αποτέλεσμα να γίνει περίπλοκη η συνεννόηση της πολιτικής ηγεσίας με τους διευθυντές και τους τομεάρχες. Σε άλλα, οι προηγούμενοι αποχώρησαν κυριολεκτικά μαζί και τις καρέκλες τους, οπότε προσετέθη ένα ακόμη πρόβλημα. Μπροστά σε αυτά τα φαινόμενα, οι κούτες με τα έγγραφα και οι γλάστρες με τους φίκους φαντάζουν πταίσματα.

Ετσι σε λιγότερες από 24 ώρες η πολιτική κοσμιότητα των επίσημων τελετών έδωσε τη θέση της στην αγριότητα της πραγματικής πολιτικής. Ο κ. Παπακωνσταντίνου την έζησε από πρώτο χέρι όταν εν συνεχεία κάλεσε τους γενικούς γραμματείς να τον ενημερώσουν για την κατάσταση της οικονομίας. Οι κκ. Εμμ. Κοντοπυράκης , ΓΓ της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, και Ι. Σιδηρόπουλος , ΓΓ του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, προσήλθαν με σχεδόν άδειους φακέλους, απρόθυμοι να συνεργαστούν με τη νέα ηγεσία. Εξαίρεση αποτέλεσε η κυρία Ιουλία Αρμάγου, ΓΓ Δημοσιονομικής Πολιτικής, η οποία παρέδωσε έναν ικανοποιητικό φάκελο με στοιχεία για τον προϋπολογισμό.

Αντίστοιχη κατάσταση αντιμετώπισαν και άλλοι υπουργοί. Στο υπουργείο Δικαιοσύνης οι συνεργάτες του κ. Χ. Καστανίδη ανακάλυψαν ότι σε ολόκληρο τον τρίτο όροφο, όπου βρίσκονται τα γραφεία του υπουργού και του γενικού γραμματέα, είχαν σβηστεί από τη μνήμη των υπολογιστών όλα τα προγράμματα εφαρμογής.

Oι υπολογιστές επί αρκετές ώρες ήταν άχρηστοι, ώσπου να κατορθώσουν να τους θέσουν ξανά σε λειτουργία οι τεχνικοί υπάλληλοι. Και πάλι όμως δεν μπόρεσαν να ανακτήσουν κρίσιμα αρχεία, με αποτέλεσμα ο υπουργός να βρίσκεται στο σκοτάδι για τις οικονομικές εκκρεμότητες του υπουργείου του.

«Τabula rasa» θύμιζαν οι οθόνες των υπολογιστών και στο γραφείο της κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας.

Ούτε προγράμματα εφαρμογής ούτε Ιnternet και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για ενημέρωση από τα ηλεκτρονικά αρχεία του υπουργείου.

Κατά τα άλλα, στο συγκεκριμένο υπουργείο έπαθαν σοκ από την πολυτέλεια των γραφείων, όπως ομολόγησε η υφυπουργός κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου. Το υπουργείο Παιδείας μπορεί να μοιράζει υπολογιστές στους μαθητές εισάγοντάς τους στην εποχή της τεχνολογίας, το ίδιο όμως επέστρεψε στην εποχή του χειρογράφου πασπαλισμένου με τη χλιδή της εξουσίας.

'Ξεφτιλίκια...' by Lepouras

Print Page

Thursday, October 8, 2009

Σεξ: Επώνυμες και μη ατάκες

1. "Ο εραστής πάντα σκέφτεται πρώτα την ερωμένη του και μετά τον εαυτό του. Ένας σύζυγος κάνει το αντίθετο." Ονορέ ντε Μπαλζάκ, Γάλλος συγγραφέας, θεμελιωτής του Ρεαλισμού.

2. "Μια γυναίκα μπορεί να κάνει τον άντρα να τελειώσει, είναι δεδομένο. Όταν ένας άντρας κάνει τη γυναίκα να τελειώσει, είναι ταλέντο." Ντάντε Χικς, Φανταστικός ήρωας του συγγραφέα Κέβιν Σμιθ.

3. "Ένας οργασμός την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα." Μέι Γουέστ, Αμερικανίδα ηθοποιός και σύμβολο του σεξ.

4. "Μην απαξιώνετε την αυτοϊκανοποίηση. Είναι σεξ με κάποιον που αγαπάω." Γούντι 'Άλεν, Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος.

5. "Το να παντρευτείς για το σεξ είναι σαν να αγοράζεις ένα Boeing 747 για τα δωρεάν φυστίκια." Τζεφ Φόξγουορθι, Αμερικάνος κωμικός.

6. "Το σεξ είναι μια από τις πιο ολοκληρωτικές, πιο όμορφες και πιο φυσικές απολαύσεις που μπορείς να αγοράσεις." Στιβ Μάρτιν, Αμερικάνος κωμικός.

7. "Στην Αμερική το σεξ είναι εμμονή. Σε άλλα μέρη του κόσμου είναι γεγονός." Μάρλεν Ντίτριχ, Γερμανίδα ηθοποιός και σύμβολο του σεξ.

8. "Μια από τις προκαταλήψεις του ανθρώπινου νου είναι το γεγονός ότι η παρθενιά θεωρείται αρετή." Βολταίρος, Γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας, θεμελιωτής του Διαφωτισμού.

9. "Η αγάπη δεν είναι τίποτα άλλο από το σεξ αναγραμματισμένο." Χάρλαν Έλισον, Αμερικάνος συγγραφέας.

10. "Το σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα. Μεταξύ πέντε είναι φανταστικό..." Γούντι 'Άλεν, Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος.

11. "Το σεξ χωρίς πόνο είναι σαν φαγητό χωρίς γεύση." Μαρκήσιος Ντε Σαντ, Γάλλος συγγραφέας με σαδομαζοχιστικές τάσεις.

12. "Η ζωή είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια." Ρόναλντ Ντέιβιντ Λέινγκ, Σκοτσέζος ψυχίατρος και συγγραφέας.

12. "Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά στην κρεβατοκάμαρα, δεν πάνε καλά ούτε στο σαλόνι." Δρ. Γουίλαμ Χ. Μάστερς, Διάσημος Αμερικάνος γυναικολόγος.

13. "Ο Θεός έδωσε στον άντρα δύο κεφάλια, αλλά αίμα αρκετό για να λειτουργεί μόνο ένα κάθε φορά." Ρόμπιν Γουίλιαμς, Αμερικάνος ηθοποιός.

14. "Έχω καθίσει σε περισσότερα πόδια από μια πετσέτα." Μέι Γουέστ, Αμερικανίδα ηθοποιός και σύμβολο του σεξ.

15. "Δεν έχει σημασία αν γαμ&σεις κάποιον ή αν σε γαμ&σουν. Το βασικό είναι να κάνεις σεξ." Βουλγάρικη παροιμία.

16. "Η αγάπη είναι η ονομασία, το σεξ είναι το παιχνίδι. Ξέχνα το όνομα και παίξε το παιχνίδι." Άγνωστος.

17. "Οι άνθρωποι είναι προορισμένοι για να πηδι&νται. Είναι ο βασικός σκοπός της ζωής και όλες οι άλλες δραστηριότητες -να καθαρίσεις τα χαλιά, να διαβάσεις μυθιστορήματα μυστηρίου, να φας μους σοκολάτα- είναι απλά τρόποι να περάσεις την ώρα σου μέχρι να μπορείς να πηδ&χτείς πάλι." Σύνθια Χέιμελ, Αμερικανίδα συγγραφέας και πρώην αρθρογράφος του Playboy.

18. "Το σεξ είναι σαν το οξυγόνο. Δεν έχει μεγάλη σημασία, εκτός αν δεν παίρνεις όσο πρέπει." Άγνωστος.

19. "Το σεξ είναι ένας από τους εννιά λίγους για να ξαναγεννηθεί κάποιος. Οι άλλοι οκτώ δεν έχουν σημασία." Χένρι Μίλερ, Αμερικάνος νοβελίστας.

20. "Δεν γνωρίζω τίποτα για το σεξ, γιατί πάντα ήμουν παντρεμένη." Ζα Ζα Γκαμπόρ, Ουγγαρέζα ηθοποιός.

21. "Βρήκα το συντριβάνι της αιώνιας νεότητας και βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια μιας γυναίκας." Τόμας Τζεράιτι, Αμερικάνος σεναριογράφος.

22. "Οι γυναίκες χρειάζονται ένα λόγο για να κάνουν σεξ. Οι άντρες απλά χρειάζονται ένα μέρος." Μπίλι Κρίσταλ, Αμερικάνος κωμικός.

23. "Αν κάποιος μου έλεγε πριν χρόνια ότι το χιούμορ έχει τόσο μεγάλη σημασία στις σχέσεις, θα είχα αποφύγει πολύ σεξ." Κέτι Μπέκινσεϊλ, Βρετανίδα ηθοποιός.

24. "Υπάρχουν δύο πράγματα που σηκώνονται κάθε πρωί. Το ένα από αυτά είναι ο ήλιος." Τόμας Τζεράιτι, Αμερικάνος σεναριογράφος

Print Page

Και την Πεθερά και το Λαχείο!!

Δύο καλά νέα μαζεμένα για κρατούμενο σε αιγυπτιακή φυλακή. Το ένα είναι ότι παίρνει σήμερα αποφυλακιστήριο μετά από 20 χρόνια, και το άλλο ότι κέρδισε τον πρώτο αριθμό του κρατικού λαχείου!


Σύμφωνα με δημοσίευμα της αιγυπτιακής εφημερίδας «Αλ Αχράμ», ο Μοχάμεντ Άτνας, έμαθε μέσα στη φυλακή ότι κέρδισε ένα εκατομμύριο λίρες (περίπου 200.000 ευρώ). Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι υπεύθυνοι της τράπεζας δεν μπορούσαν να βρουν τη διεύθυνσή του για να του δώσουν τα χρήματα. Βρήκαν όμως τον πατέρα του, ο οποίος τούς είπε ότι ο γιος του είναι στη φυλακή και πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος στις 8 Οκτωβρίου. Ο Άτνας πέρασε σχεδόν 20 χρόνια πίσω από τα κάγκελα επειδή σκότωσε την πεθερά του!

Από δω και πέρα, όμως, θα είναι, πλέον, περιζήτητος γαμπρός…


Source: ΕΘΝΟΣ


Friday, October 2, 2009

Είσαι Αναποφάσιστος ακόμα;