»

Sunday, June 19, 2011

Πάντα θα υπάρχει ένας φούρνος δίπλα σου... Ευτυχώς!


Όταν ζεσταίνω το φαγητό στο φούρνο (μικροκυμάτων), βάζω και ψωμί μαζί, μ'αρέσει πολύ η μυρωδιά του ζεστού ψωμιού, νομίζω ότι έχω φούρνο και ότι το έχω φτιάξει εγώ (το ψωμάκι), όπως στα χωριά, και νοιώθω πολύ ωραία, μέχρι που κάθομαι να φάω και το κολόψωμο καίει και τελικά τρώω το φαγητό μου χωρίς, δηλαδή τρώω ΛΙΓΟΤΕΡΟ απ' ότι θα μπορούσα να φάω, πράγμα που αν το δεις λίγο πιο ανοιχτόμυαλα, είναι το ίδιο με το να μένω νηστικός...

Συνάντησα τον Καρακού σήμερα λοιπόν, τον πρώην συνάδελφο από τρεις δουλειές πριν, στο φούρνο που δουλεύει τώρα πια, από τις boutique στους φούρνους, τι καλά, αν και τις είδα εγώ τις τυρόπιτες, ήταν στημένες ανά χρώμα, light to dark, που λέγαμε και τότε, να ξέρετε κάτι παρεμπιπτόντως, το όνειρο του κάθε κακομοίρη που έχει δουλέψει σε μαγαζιά με ρούχα για καιρό, είναι να δουλέψει σε ένα φούρνο! Ούτε χρώματα, ούτε sizes, ούτε εκπτώσεις, ούτε μαλάκες πελάτες, ούτε τίποτα σου λέει στους φούρνους. Επιπλέον, στο φούρνο αν πεινάσεις, έχεις πολλά φαγιά από τα οποία μπορείς να τσιμπήσεις κάτι, ενώ στη boutique να φας τι, τα πουκάμισα ή τα μπλουζάκια; Εν κατακλείδι ένας φούρναρης δεν πεινάει ποτέ, ενώ ένας ρουχαλάς πεινάει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!


Εννοείται ότι και εγώ ονειρεύομαι να δουλέψω κάποτε σε φούρνο για όλους τους παραπάνω λόγους. Και σε σινεμά όμως θέλω να δουλέψω για να βλέπω τσάμπα ταινίες. Και σε μπαρ για να είμαι κάθε βράδυ έξω. Και σε μπυραρία στη Βαρκελώνη για είναι κάθε βράδυ στη Βαρκελώνη. Και σε γυμναστήριο για να λέω ότι πάω γυμναστήριο ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Και στη Seat, επίσης στη Βαρκελώνη δε θυμάμαι γιατί όμως. Στην ιχθυόσκαλα also για να έχω όλη τη μέρα δική μου. Και στα διόδια για να γνωρίζω κόσμο. Και αστροναύτης εννοείται για να βλέπω τον κόσμο από ψηλά. Και τώρα που το σκέφτομαι γιατί όχι και ναύτης σκέτο, αλλά σε κρουαζιερόπλοιο. Και συγγραφέας κτλ κτλ...

Μόλις συνειδητοποίησα γιατί μέσα στα τελευταία εφτά χρόνια έχω αλλάξει τέσσερις δουλειές... Αστροναύτης μπορώ να γίνω ακόμα ή υπάρχει όριο ηλικίας; Για τη Seat δε ρωτάω είμαι σίγουρος ότι εκεί θα καταλήξω... Σας γράφει ο μελλοντικός σχεδιαστής του Ibiza να ξέρετε. Φτάνει μόνο τα κεντρικά της Seat να είναι όντως στη Βαρκελώνη. Και στη Βαρκελώνη να έχει φούρνους... Αλλιώς δεν πάω.


Print Page

3 σχόλια:

Lepouras said...

Μελλοντικέ σχεδιαστή του IBIZA, άσε τα ψωμάκια στην άκρη και ονειρέψου τίποτα παραλίες και λιώσιμο στην ξαπλώστρα...

Babouras said...

Μελλοντικέ φίλε του μελλοντικού σχεδιαστή του Ibiza αυτό που μπαίνουμε μόνο εμείς οι δύο μέσα σε αυτό το blog, πρέπει να το κοιτάξουμε!

Anonymous said...

To oti o tritos pou mpainei eimai mono egw den nomizete oti einai akoma pio anisixitiko???magouras