»

Monday, January 26, 2009

Το μισάωρο που τα σπάει

Ούτε η Παρασκευή απόγευμα που τελειώνεις την δουλειά. Ούτε το Σάββατο που κάνεις τις βόλτες σου και βγαίνεις. Το καλύτερο...σημείο της εβδομάδας είναι η Κυριακή πρωί. Δεν είναι σαν το Σάββατο που ακόμα δεν έχεις ξερυθμιστεί εντελώς από το καθημερινό πρωινό ξύπνημα και ξυπνάς έχοντας αμφιβολίες αν το ευχαριστήθηκες κανονικά. Η Κυριακή, να ξυνπήσεις...κάποια στιγμή, να σηκωθείς, να βάλεις ότι φόρμα και μπλουζάκι βρεις μπροστά σου και να βγεις όπως είσαι (στο 10’ μιλάμε) και να πας να πάρεις την full extra κυριακάτικη εφημερίδα με τα πόδια. Να γυρίσεις σε 5’, να βάλεις τον καφέ να γίνεται και να κάτσεις στον καναπέ ανοίγοντας παράλληλα την τηλεόραση και να αρχίσεις το ξέσκισμα της εφημερίδας. Όσα περισσότερα διαφημιστικά τόσο μεγαλύτρη η απόλαυση.

Γουστάρω να βγάζω τα διαφημιστικά από τις Κυριακάτικες εμημερίδες ενώ είμαι καθισμένος στον καναπέ, χωρίς να έχω ρίξει ακόμα νερό στο πρόσωπο, όπως είμαι από τον ύπνο, και να έχω ανοικτή την τηλεόραση και τον καφέ μου στο τραπεζάκι. Αυτό το μισάωρο είναι...που ¨τα σπάει¨ που λένε όλοι τώρα τελευταία...Στο καπάκι μετά κολλάω και ένα dvd κάποιες φορές και το 2ωράκι αυτό ¨τα ξανασπάει¨...Εκτός από αυτή την Κυριακή πρωί που η τηλεόραση έπαιξε Ant1 και Αλιμπέρτη, όπου ήταν ένας κατσαρομάλης ψιλόλιγνος κουραμπιές, ο οποίος είχε μόλις τελειώσει κάτι σαν γιόγκα επίδειξη και αγκαλιάοντας μπροστά του ένα κοριτσάκι που του έτριβε συνέχεια το μάγουλο (μπλιάχ...) μίλαγε για τη δύναμη του μυαλού και το αδυνάτισμα, την πραγματική ευχαρίστηση και ευτυχία στη ζωή και ότι για όλα αυτά η λύση είναι το σέξ...ναι το σέξ και έχουμε φθάσει λέει να μην μιλάμε για το σέξ και μόνο αν βλέπουμε έγκυο να χαιρόμαστε(!) γιατί ναι, (κάπου εκεί άρχισε και γκάζωνε λίγο), ναι, ξέρουμε τουλάχιστον ότι αυτή έχει κάνει σέξ, ήμαρτον δηλαδή...
Και η Αλιμπέρτη να κάνει αστειάκια και καλά ...μη καλέ τα λες αυτά, ακούει και το παιδί (αυτό δεν κατάλαβα τίνος παιδί ήταν), αλλά αυτός να απαντάει ότι πρέπει να τα ακούσει και να τα μάθει από τώρα(!) και να συνεχιζει να της τρίβει το μάγουλο...και έχω κάτσει σαν αγγούρι μέσα στα διαφημιστικά μου και φαντάζομαι...το κοριτσάκι να γυρνάει και να του σκάει μια κλωτσιά στα αρχ...α. Και μετά ένα φάσκελο και με τα δύο χέρια στην Αλιμπέρτη. Και μετά να φεύγει...
Αλλά το καλύτερο μισάωρο της εβδομάδος έμελε να χαλάσει κι’αλλο καθώς ξεφύλλιζα διάβασα την συνέτευξη της Tilda Swidon (έχει πάιξει στο The Beach, Constantine και τώρα παίζει στο Η Απίστευτη Ιστορία του Μπεντζαμιν Μπάτον) η οποία μένει μαζί με τον άντρα της, τα παιδιά της...τον γκόμενο της (!) και τη γκόμενα(!) του άντρα της και ένα σκυλί σε ένα πύργο στη Σκωτία. ¨Αγαπώ τον άντρα μου. Απλώς η σχέση μας εξελίχθηκε (μα το θεό το κέρατο δεν το έχω ξανακούσει να το περιγράφουν έτσι). Δεν είχα κοιτάξει άλλον έως ότου γνώρισα τον Σάντρο (και λες...χμμμμ...να κάνει τόση καλή ¨apple pie¨ όπως ο άντρας μου άραγε...). Ο Τζον έδιξε κατανόηση και ενθάρρυνε την γνωριμία μας (αχ αχ αχ...θα σε μαλώσω αφελές κοριστάκι μου. Αφού είχε το άλλο γκομενάκι αυτός ρε κουτούστικο, τι θα έκανε??). Ούτε ο Σάντρο θέλησε να μας χωρίσει. (μάλλον είχε μπανίσει και το αλλο γκομενάκι και σου λέει...σε πύργο θα μένουμε που θα πάει...θα κεράσω και άλλη ¨apple pie¨). Έγιναν μάλιστα καλοί φίλοι οι δυό τους (μην σου προξενεί εντύπωση, οι άντρες τα βρίσκουν γρήγορα σε κάτι τέτοια). Νιώθω πολύ τυχερή που σχετίζομαι (define το σχετίζομαι μόνο λίγο γιατί ξέρεις εμείς εδώ είμαστε και λίγο πονηρούληδες...) με δύο τόσο ξεχωριστούς ανθρώπους¨.

Ένα πράγμα μόνο θα ρωτήσω Τίλντα...το σκυλί...και οι πάπιες εκεί γύρω στη Σκοτία που είστε, ¨σχετίζονται¨ μήπως καθόλου¨??

Print Page

1 σχόλια:

Γιώργος Ασημακόπουλος said...

ο Lepouras που αγαπήσαμε is back!